Am vrut initial sa fie un chec, dar cum a iesit mult aluat mi-a fost teama ca nu va incapea in forma de chec, asa ca l-am facut guguluf si am avut dreptate pt ca a iesit destul de mare. Este destul de umed, cu fructe de padure si cu gemul meu de mure...
Ouale intregi se bat spuma cu mixerul s-au la robotul de bucatarie cu un praf de sare. Dupa ce au devenit o spuma densa si galbuie, adaugam treptat zaharul, esenta de vanilie, uleiul in fir subtire intercalat cu iaurtul gras cu rubarba. Iaurtul l-am facut acasa: in iaurt gras grecesc am adaugat 1-2 linguri rubarba fiarta cu zahar si facuta piure (pasirata la robot).
Faina am amestecat-o cu praful de copt si am incorporat-o usor cu amestecul de oua. Luam o forma de guguluf unsa bine cu unt si tapetata cu faina, in care punem jumatate din aluat, jumatate din fructele congelate, peste punem restul de aluat si fructe. Dam la cuptorul incins la 180 grade pt 40 minute. O scoatem pe un platou, iar deasupra decoram cu 2-3 linguri de gem de mure pe care l-am incalzit putin.
Pofta buna!!!