Ca o fi guguluf sau gugelhupf tot delicios este.Stiti ca i se mai spune si "Prajitura imparatului " ?
"...„Aş îndrăzni să-l îmbii pe Majestatea voastră cu o felie de Gugelhupf” – aşa a început prima vizită a împăratului Franz Joseph la actriţa vieneză Katharina Schratt. Şi împăratul a acceptat. o felie, doua...mai multe .Sau cel puţin aşa spune povestea…
Prima data facem blatul galben amestecand galbenusurile cu 3 linguri de zahar pina se face o spuma alba. Adaugam apoi coaja de lamaie, 3 linguri de ulei, 3 linguri de faina amestecate cu jumatate din praful de copt si cele 3 linguri de apa minerala. Amestecam bine pina se omogenizeaza ingredientele.
Pregatim o forma de guguluf din silicon in care vom pune aluatul galben obtinut.
Cu ajutorul unei site mici , presaram cacaoa peste aluatul galben, astfel incat acesta sa fie bine acoperit.
Albusurile cu putina sare, le batem bine spuma. Adaugam zaharul vanilat, faina ramasa amestecata cu cealalta jumatate de pliculet de praf de copt si uleiul. Invartim cu grija sa amestecam toate ingredientele. Cu ajutorul unei linguri asezam aluatul in forma peste cacao, il nivelam si il bagam in cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade pentru 30-40 de minute( depinde de cuptor) Facem testul cu scobitoarea sa aflam daca este copt.
Lasam guguluful sa se raceasca in forma de silicon.
Luam un platou , rasturnam guguluful pe el si il presaram cu zahar praf sau il servim cu lapte condensat pe care l-am fiert in apa, o ora, la foc mic, in ambalajul original.
Pofta mare !