Guguluf marmorat

de Sidy in Prajituri, 28 Mar 2011 | 6981 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 1 cana zahar
  • 250 g margarina
  • 1 cana lapte
  • 2 cani +1/2 faina
  • 3 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • un borcan visine fara samburi
  • 1 plic glazura ciocolata Dr Oetker
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf marmorat:

Separam ouale,galbenusurile le mixam bine cu zaharul si margarina tinuta la temperatura camerei.Adaugam treptat laptele si faina amestecata cu praful de copt, zaharul vanilat si coaja de lamaie.
Albusurile le batem bine spuma, apoi cu grija le incorporam in compozitia cu galbenusurile.
Ungem o forma de guguluf cu unt si o tapetam cu faina.
3/4 din compozitie o punem in forma de guguluf, presaram visinele deasupra.
In restul de aluat adaugam cacaoa si inca 2 linguri cu lapte, amestecam pina se omogenizeaza si rasturnam compozitia peste cea din forma.
In cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade , punem tava cu guguluful la copt pentru 30-40 de minute, in mijlocul cuptorului.
Verificam daca e copt cu ajutorul scobitorii.
Scoatem guguluful din cuptor si il lasam sa se raceasca in forma , apoi il rasturnam pe o farfurie.
Preparam glazura si o rasturnam deasupra gugulufului.
Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf marmorat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

ieri la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]