Gulas

de Satisfyyourcravings in Vita, 23 Apr 2018 | 3425 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 linguri ulei/ untura
  • 2 cepe galbene, mari
  • 3 linguri paprika dulce
  • 2 lingurite maghiran uscat
  • 2 lingurite seminte de chimen
  • piper Cayenne dupa preferinte
  • 1 kg carne de vita
  • 1/2 cana vin rosu
  • 1 cana rosii in bulion
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 2 foi de dafin
  • sare
  • 3-4 cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 ardei rosu
  • smantana groasa pentru servit
  • patrunjel tocat
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulas:

Ceapa se toaca marunt, carnea se taie cuburi mai mari, rosiile se toaca, cartofii se curata de coaja si se taie cuburi, morcovii se toaca marunt si ardeiul se taie in fasii subtiri.

Intr-o caserola, se soteaza ceapa in ulei 5 minute, la foc mediu, pana devine aurie. Se adauga paprika, maghiranul, chimenul si piperul si se gateste 30 de secunde. Se adauga carnea care se prajeste pe toate partile, 5 minute, pana se caramelizeaza usor. 

Se adauga vinul, rosiile, pasta de tomate, foile de dafin, sare si 2-3 cani de apa. Se aduce la punctul de fierbere, se reduce focul la mic, se acopera cu un capac si se gateste aproximativ o ora, pana cand carnea este gatita complet. 

Se adauga cartofii, morcovii si ardeiul si se mai lasa 30 de minute. La final, se indeparteaza foile de dafin si se adauga sare si piper dupa gust. 

Se serveste cu smantana si patrunjel proaspat. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gulas unguresc