Gulas cu afumatura si cartofi

de Rocsi in Porc, 16 Feb 2015 | 9397 vizualizari

 

Gulas cu afumatura si cartofi

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne de porc pentru gulas portionata
  • 8 bucatele de costita afumata dezosata
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei rosu
  • 4 cartofi potriviti
  • 200 gr rosii decojite
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 2 linguri sos de legume
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 3 linguri ulei
  • 3-4 crengute patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulas cu afumatura si cartofi:

Spalam bucatile de gulas si costita, le tamponam cu un servetel. Curatam ceapa, o tocam, morcovul il decojim, il facem cubulete, ardeiul il facem bucatele. Incingem uleiul intr-o cratita, rumenim bucatile de carne, inclusiv afumatura. Adaugam legumele, le innabusim 3-4 minute, apoi punem apa cat sa le cuprinda. Acoperim cu un capac si lasam sa fiarba la foc potrivit. Cartofii ii curatam, ii spalam, ii taiem in 4-6 bucati, rosiile decojite le maruntim. Dupa ce carnea a fiert mai bine de jumatate, punem cartofii, condimentam cu sare, piper, boiaua de ardei. Lasam sa dea 3-4 clocote, dam drumul si rosiilor. Daca mai este nevoie de apa, mai adaugati, dar fierbinte. Mai fierbem pana sunt si cartofii bine patrunsi, iar zeama a scazut suficient. Adaugam sosul de legume, pasta de tomate, amestecam si mai lasam pe foc maxim 2 minute. La final presaram patrunjel verde tocat marunt si tinem acoperit 10 minute gulasul. Se serveste cald cu muraturi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas cu afumatura si cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

Rocsi 1

17.02.2015, 20:35

Cristinuta

Xandrinne 1

17.02.2015, 21:27

Ma inscriu la o portie!!

Rocsi 1

19.02.2015, 21:18

Cu drag Xandrine

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciolan cu crusta de miere si mustar