Gulas de porc cu ciuperci

de Rahela Velicu in Porc, 9 Dec 2017 | 10512 vizualizari

 

Am mancat cand am fost la Sighisoara un astfel de Gulas cu ciuperci care ne-a placut foarte mult, a fost musai sa fac si eu. 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de porc
  • 1 borcan mic de ciuperci/ 500 g ciuperci proaspete
  • 3-4 cepe
  • 3 graunti de usturoi
  • 3 linguri de pasta de tomate
  • 1 ligurita de ardei boia dulce
  • 50 ml ulei
  • sare
  • un praf de zahar
  • piper
  • 3-4 fire de patrujel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulas de porc cu ciuperci:

 Calim intr-o cratita ceapa si usturoiul tocate marunt impreuna cu ciupercile taiate in 2 sau 3 sa fie cat mai mari.

Carnea o calim separat.

Adaugam peste ceapa calita si pasta de tomate + 2 cani de apa. Adaugam si carnea, sare, piper, ardei boia si un praf de zahar. Acoperim cu un capac si lasam la fiert pentru aprox. 30-40 de min. Mai adaugam apa, daca mai este nevoie.

Cand este gata, adaugam patrunjelul tocat.

TIPS-URI

1

Carnea o lasam sa se caleasca, nu sa se prajeasca inainte sa o punem in mancare.

2

Cu o muratura alaturi, hmmm... ce bun!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas de porc cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Papricaş cu găluşte de făină