Gulas la ceaun

de Sidy in Vita, 13 Iul 2010 | 18617 vizualizari

 

Ceva bun ce facem noi de obicei cand iesim afara la iarba verde....

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne porc si vita( se poate si pui)
  • 1 kg cartofi
  • 3-4 morcovi
  • 2-3 patrunjei
  • 5-6 cepe verzi
  • 1 ou
  • 100 g faina
  • 1 ardei gras
  • 2 rosii
  • 1 tub Piros Arany iute( pasta ardei)
  • sare
  • piper
  • paprika
  • 2-3 linguri ulei
  • chimion
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulas la ceaun:

Se curata toate legumele si se taie cubulete. Carnea se taie la fel.Se face focul si se pune ceaunul cu putin ulei, la incalzit.Ceapa, ardeiul si rosiile se pun la calit in ulei.Cind sunt gata calite , se adauga bucatile de carne , paprika, chimion, sare si pasta de ardei iute. Se amesteca bine si cind carnea isi schimba culoarea se adauga 1 l apa si se lasa sa fiarba carnea bine. Cind este aproape fiarta se adauga apa necesara, zarzavatul iar peste 15 minute cartofii.

Cind sunt fierti se adauga galustele facute din faina si ou(se bat bine oul, se adauga faina si 1 lingura ulei si se amesteca bine ca sa iasa un aluat moale . Daca e prea tare se adauga apa , apoi se amesteca bine) Se rup cu o lingura si se lasa sa fiarba pina acestea se ridica deasupra.In acel moment gulyasul este gata. Se presara cu patrunjel verde tocat, deasupra.

TIPS-URI

1

Se poate servi alaturi de un ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas la ceaun" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

nadina73 1

17.07.2010, 17:22

cu siguranta a fost o nebunie e cea mai buna mancre la ceaon500 furcu

dobie 1

27.11.2013, 17:45

o mancare delicioasa felicitari si multumesc pt reteta o prepar de 2 ani dar pana in prezent nu am comentat.... este printre retetele mele preferate

abetina 1

04.09.2018, 10:21

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]