Gulii umplute

de divainbucatarie in Mancaruri cu carne, 12 Apr 2011 | 4878 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 gulii mari
  • 700 de grame de carne tocata (curcan si vita)
  • 2 linguri de orez
  • 2 cepe
  • 1 lingura faina
  • 500 ml supa legume
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 legatura patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 1 varf cimbru
  • 2 frunze busuioc
  • 1/2 litru suc de rosii
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulii umplute:

Spalam guliile bine, le decojim si le scobim cu grija. Le oparim in apa cu sare timp de 4 minute, le scurgem si le lasam sa se raceasca.La carnea tocata adaugam o ceapa tocata fin, orezul, cimbru, boia dulce, sare, piper. Amestecam ingredientele pana se omogenizeaza compozitia, apoi umplem guliile. Le punem intr-o cratita, adaugam supa de legume astfel incat acestea sa fie acoperite si le punem la fiert timp de 10 minute.

Intre timp pregatim sosul de rosii: intr-o tigaie calim a doua ceapa in ulei de masline, punem sucul de rosii peste aceasta, 2 linguri de vin, faina si frunzele de busuioc. Fierbem 2-3 minute si dam la o parte. Punem guliile si sosul intr-un vas termorezistent, acoperim cu o folie de staniol si le dam la cuptor la 200°C pentru 30 minute.

Le servim fierbinti cu smantana si salata verde. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulii umplute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Musaca de cartofi