Gulyasleves [ supa gulas ]

de mihaelar63 in Supe, 20 Noi 2011 | 13752 vizualizari

 

Cu gandul la la gustosul gulash unguresc servit la el acasa , m-am documentat temeinic si m-am pus pe treaba.
Cum se potriveste bine , am pus senzationalul amestec picant intr-o farfurie ce o am de la maica [ bunica].

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne vita
  • 1 kg cartofi
  • 2 cepe rosii
  •  2 ardei
  •  2 linguri pasta ardei rosu
  • 2 catei usturoi
  • 2 ligurite boia ardei
  • 2 lingurite chimen macinat
  • 2 foi de dafin
  •  100 ml ulei
  • 1 pahar de suc de rosii 
  •  sare
  • piper
  •  frunze telina
  • frunze patrunjel
  •  1 ardei iute
 
  • pt galuste
3 oua 1 lingura untura faina alba
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulyasleves [ supa gulas ]:

 Ceapa si ardeii se  curata si se toaca marunt.Carnea se spala si se taie cuburi .

Se prajeste ceapa , ardeiul.Se adauga carnea care a fost sarata . Se amesteca punand usturoiul tocat, pasta de ardei si  praful de chimen.

 Puneti apa 3-4 l +foile de dafin si fierbeti.Timpul de fierbere e diferit ,  depinde cat de tinerica era dansa , adica vacuta!!!

 Cand carne e aproape fiarta se adauga  cartofii curatati , spalati si taiati cuburi mai mari.

 Din 3 oua batute + 1 lingura untura + sare si faina alba se face o maia mai groasa din care se ia cu lingura si se toarna in supa , rezultand galuste cat mai subtirele .

La sfarsit  puneti sucul de rosii, ardeiul iute tocat si frunzele de telina .

Asezonati cu sare ,piper si patrunjel verde.

TIPS-URI

1

 Gulyas-ul nu are farmec daca nu e cat mai picant.

2

Rezultatulfinal  trebuie sa fie ceva  cu consistenta intre tocanita si supa .ori o tocana mai subtire , ori o supa mai groasa cum vreti sa o luati , tot buna este !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulyasleves [ supa gulas ]" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Criss 1

21.11.2011, 09:09

Foarte buna!

deliciousflavours 1

21.11.2011, 16:06

Gulyas-ul este printre retetele mele preferate
Arata bine si cu asemenea ingrediente tb sa fie si gustos!

diaconta 1

16.02.2012, 19:23

votat Mihaela bafta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa-gulas ungureasca cu galuste a la Ildiko, gust autentic și reconfortant pentru intreaga familie