Gutui coapte cu sirop de vin roșu

de BakeUpArtist in Dulciuri, 28 Oct 2016 | 3517 vizualizari

 

Ador toamna, pentru ca ne ofera numai roade gustoase. Asa ca am zis sa profit de sezon si sa coc ceva buun!

 

INGREDIENTE

  • 4 gutui medii;
  • 20 g unt;
  • scortisoara macinata;
  • 1 baton scortisoara;
  • 6 linguri de zahar;
  • 500 ml de vin rosu (am folosit demisec);
  • 2 linguri de miere;
  • 250 ml apa;
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gutui coapte cu sirop de vin roșu:

- Gutuile se spală bine, se taie în sferturi sau pe jumătăți, în funcție de preferințe și se îndepărtează semințele;

- Pregătiți o tavă pentru cuptor, puneți gutuile și adăugați peste fructe, uniform: 3 linguri de zahăr, untul, scorțișoara măcinată, mierea;

- În tavă adăugați apa, lângă gutui;

- Dați la cuptor timp de aprox. 50 de minute, iar din când în când stropiți gutuile cu siropul din tavă;

Sirop de vin roșu

- Puneți vinul pe foc mediu și adăugați 3 linguri de zahăr și un baton de scorțișoară;

- După ce fierbe, micșorați flacăra și lăsați să se reducă la foc mic, până ajunge la consistența de sirop, și anume, când luați pe lingură, să lase urme și să nu curgă picături;

- Când gutuile sunt gata, se servesc cu siropul de vin, merg foarte bine împreună. 

TIPS-URI

1

Taiati gutuile in sferturi, se patrund mai bine si se coc si mai repede.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gutui coapte cu sirop de vin roșu" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 500 lei
2799.99 lei
2299.99 lei

COMENTARII (5)

MotanLaOale 1

28.10.2016, 10:00

Rocsi 1

28.10.2016, 19:59

Catalina L 1

29.10.2016, 22:01

chiar artistice

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu nuca si mac