Gutui cu apa de trandafiri si topping crocant

de ianculubita in Dulciuri, 21 Feb 2012 | 3613 vizualizari

 

Va mai amintiti aroma gutuilor de asta toamna???faceti acest dulce si va veti simti minunat!!

 

INGREDIENTE

  • 4cani cu apa
  • 2cani cu zahar
  • 1/4cana apa de trandafiri
  • 1baton de vanilie taiat pe lung
  • 5cuisoare
  • coaja desprinsa in fasii si zeama de la 1lamaie
  • 4gutui curatate de coaja
  • TOPING
  • 1/2cana unt moale
  • 1/4cana zahar brun
  • 1/2cana faina
  • 1lingurita scortisoara
  • 1cana fistic macinat
  • iaurt pentru servire
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gutui cu apa de trandafiri si topping crocant:

Pui pe foc timp de 10min intr-un vas apa,zahar,batonul de vanilie,cuisoarele,coaja si sucul de lamaie,iar dupa ce s-a format acest sirop adaugi apa de trandafiri;gutuile curatate de coaja si seminte,taiate cubulete,le imparti in forme individuale,deasupra imparti siropul cat sa le acopere,pui formele intr-o tava,acoperi tava cu hartie cerata si dai la cuptor 1h;

In acest timp pregatesti topingul;intr-un castron amesteci untul,zaharul brun,scortisoara si fisticul;imparti acest aluat si pui in fiecare forma peste gutui;se coc 30-45min.se servesc calde cu iaurt deasupra sau frisca;eu am folosit iaurtul si sunt delicioase si aromate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gutui cu apa de trandafiri si topping crocant" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert la pahar cu cus-cus si gutui