Imi plac tare mult haiosurile cu osanza de porc.Deoarece e destul de mult de muncit la ele le fac foarte rar.Va invit sa serviti ceva delicios!
Osanza se da prin masina de tocat carne si se amesteca cu 250 g faina.Se framanta tare bine aceste doua ingrediente.
Restul de faina 750 g se amesteca cu ouale,sare,otet,smantana si se framanta adaugand apa din cand in cand pana devine un aluat usor de lucrat cu el dar nu moale.
Se intinde o foaie dreptunghiulara de 1/2 cm grosime.
Osanza se imparte in trei parti egale.
Luam o bucata de osanza si o repartizam deasupra foii de aluat.Se impatureste aducand marginile spre mijloc apoi se pliaza pe linia mediana la fel cum se inchide o carte.Se impacheteaza inca o data pe lungime in doua.
Se pune aluatul intr-o farfurie plata si se da la congelator 30 minute.
Dupa 30 de minute se repeta operatiune cu intinsul foii de aluat si deasupra lui se intinde a doua parte de osanza.Se impacheteaza din nou si se da iar la congelator 30 de minute.
Dupa 30 de minute se repeta iar operatiune si se da iar 30 de minute la congelator.
Dupa ce au trecut si aceste 30 de minute se scoate aluatul,se imparte in doua si se intind doua foi. Se imparte in patrate pe care le umplem cu gem(foarte gros),rahat sau prune uscate pe care le hidratam inainte in apa calda si le stergem de apa cu servetele absorbante din hartie.
Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor cca 20 minute la foc potrivit spre mare.
Se pudreaza cu zahar pudra cu aroma de vanilie.
Eu le-am pudrat cat au fost caldute dar nu mi-a placut.Data viitoare le pudrez cand sunt reci.