Inspirata de Jamie Oliver, dar si ravasita de o pofta incredibila de junk-food, m-am apucat sa fac hamburgeri. Rezultatul? Mai minunati si mai deliciosi decat in orice fast-food. Sper sa va placa si voua la fel de mult :)
Intr-un castronel asezonati carnea cu sare si piper dupa gust. Separat puneti la incins grillul pe aragaz. Dupa ce ati amestecat carnea cu sare si piper formati doua chiftele mai mari pe care le ungeti cu ulei de masline si le puneti pe grill. Intre timp, sectionati chiflele la jumatate si pregatiti umplutura. Capacul ungeti-l bine cu ketchup si mustar, iar rosia si ceapa taiati-le rondele.
Cate 2 felii de cascaval ar trebui sa fie suficiente pentru fiecare burger. Lasati la foc mediu, burgerii se rumenesc cum trebuie cate 7 minute pe fiecare parte, dar nu strica sa-i urmariti si sa-i mai mutati, sau intoarce din cand in cand. Cand carnea este gata, puneti cate o chiftea intre cele doua felii de cascaval, mai apoi in chifla, cu ceapa si rosii deasupra. Pentru gust eu mai adaug se ceva oregano, care merge foarte bine cu rosiile.
1
pt. un gust mai picant, amestecati ketchup-ul cu sos chili
2
de imagine, postati in varful chiflei cu o scobioare o maslina sau un castravecior
3
daca va ramane carne, nu strica sa mai faceti un burger, nu o sa va para rau