Hummus

de cristinne in Mancaruri de post, 16 Mar 2012 | 5223 vizualizari

 

Preferatul meu in zilele de post! excelent!

 

INGREDIENTE

  • o conserva de naut fiert sau 250 de gr de naut fiert acasa de dvs dar o sa dureze o vesnicie pt ca fierbe ca si fasolea:))
  • 1 lingurita de pasta de tahini de casa (facut in cateva minute din  susan prajit usor si ulei de masline)
  • 1 lingurita de ulei de masline;
  • 1 fir usturoi verde ( sau 2 catei de usturoi alb);
  • o felie de lamaie;
  • sare/piper/ardei rosu boia
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hummus:

Se pun toate in blender si se paseaza 1 minut pana devin pasta!

Exceptional intr-o zi de post. Plin de vitamine, usor de facut si ff gustos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Hummus" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

iry-gabriela 1

16.03.2012, 23:26

cristinne 1

17.03.2012, 10:13

E f bun si f sanatos: seamana la gust cu fasolea batuta numai ca mai putin aromata si parca nici nu faceti gaze de la ea
''PROPRIETATILE DE BAZA

Nautul este inca un aliment minune din lunga lista a alimentelor intens recomandate pentru un stil de viata armonios, echilibrat si sanatos. Sa luam exemplu unei cani pline de boabe de naut, echivalentul a 150 de grame. Astfel, aceasta cantitate asigura cu 50% mai mult decat necesarul zilnic de molibden (minereu esential pentru sanatate) al organismului, 80% din cel de mangan, 70% din cel de acid folic, 50% din cel de fibre, 40% din cel de triptofan, 30% din cel de proteine. Cuprul, fosforul si fierul sunt alte elemente bogate din naut.

Ca majoritatea altor specii de boabe sau de fasole, si nautul scade colesterolul prin continutul de fibre, si impiedica acumularea de zahar in sange, fiind un aliment foarte util persoanelor care sufera de diabet sau de hipoglicemie.

Bolile de inima pot fi prevenite si riscurile scazute semnificativ in urma consumului de naut, a fost revelat in urma unui studiu facut in Statele Unite, pe un grup de persoane, timp de 20 de ani. O alta functie a organismului care se bucura de infuzia de naut este functia de scadere a colesterolului negativ, de tip LDL.

Fierul din boabele de naut produce energie, iar magneziul sporeste cantitatea de enzime care produc antioxidanti. Daca te gandesti cum sa renunti la carnea rosie (si te sfatuiesc sa faci cat de rapid acest pas), atunci poti suplini aportul de proteine pierdut cu ajutorul nautului. ''

Rahela Velicu 1

07.06.2021, 16:09

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale de post cu ciuperci