Hummus cu sfecla

de Ela68 in Mancaruri de post, 14 Aug 2015 | 4619 vizualizari

 

N-as fi crezut ca exista atatea variante de hummus. Dupa ce-am preparat un hummus simplu, apoi unul cu avocado, am gasit aceasta combinatie, cu sfecla, de care m-am indragostit la prima degustare. Am pastrat reteta de baza, ajustand cantitatile in functie de adaosul de sfecla.

 

INGREDIENTE

  • 250 g naut fiert
  • 1 sfecla rosie
  • 1 lingura tahini
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1 catel de usturoi
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hummus cu sfecla:

1. Sfecla se coace sau se fierbe la abur, apoi se taie in bucati mai mici.
2. Pastram doua, trei linguri din zeama de la naut ( eu folosesc la cutie ), apoi il scurgem, il punem in blender, completand apoi cu restul de ingrediente.
3. Mixam pana obtinem o pasta fina, iar in cazul in care iese prea groasa, adaugam cele doua trei linguri din zeama oprita.
4.  Humusul se poate servi cu lipii, sau crackers si se poate pastra la frigider pana la o saptamana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Hummus cu sfecla" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Shakshuka - Reteta pentru mic dejun cu ardei gras copt, rosii si oua

de Caty 3

ieri la 11:29

Baba Ganoush cu dovlecei - Ușor, rapid și delicios

ieri la 09:04

Pizza rapidă cu blat de clătite - Rapidă și delicioasă

pe 15.08 la 12:51

Gogoși rapide cu iaurt - Delicioase și aromate

pe 15.08 la 10:21

TOP
utilizatori

RODIMUR

1172 puncte

Valclaudia

300 puncte

vasimur

207 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasta de naut