Humus reteta libaneza

de Rita Ilies in Aperitive / Garnituri, 7 Ian 2014 | 15102 vizualizari

 

Humus reteta Pentru că și sănătatea este foarte importantă, am pentru voi o rețetă cu năut. Bogat în săruri minerale, vitamine și proteine, năutul are o valoare alimentară deosebită, putând înlocui cu succes proteinele din carne. Asemenea tuturor leguminoaselor, năutul este un aliment bogat în proteine de origine vegetală, vitamine din grupa B, minerale ( fosfor, potasiu, calciu, seleniu, magneziu ), oligoelemente ( oxid de fier ) și fibre. Un alt atu al năutului este conținutul bogat în fibre insolubile, care ajută la combaterea constipației și controlează pofta de mâncare, producând foarte repede senzația de sațietate. Sărac în grăsimi, năutul, joacă un rol foarte important în prevenirea afecțiunilor cardiovasculare. Consumul de năut, poate reduce nivelul colesterolului rău în sânge. Acum, că v-am prezentat minunatele beneficii ale năutului, să vă spun și rețeta :) :

 

INGREDIENTE

  • Humus reteta
  • Ingrediente:
  • 500 g năut
  • 50 g unt
  • ulei de măsline
  • pastă de susan ( în cazul în care nu aveți pastă de susan, puteți s-o faceți amestecând cu blenderul ulei de susan cu semințe de susan )
  • 3 căței de usturoi ( eu am folosit usturoi tânăr, din grădină )
  • zeama de la o jumătate de lămâie
  • sare
  • piper
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Humus reteta libaneza:

Humus reteta

Am spălat năutul, după care l-am pus la fiert într-o oală cu apă în care am presărat puțină sare. După ce acesta s-a fiert, l-am strecurat ( păstrând o parte din apă ), apoi într-un vas, l-am zdrobit cu blender-ul, adăugând usturoiul și căte puțin din apa în care a fiert.

L-am mutat apoi în robotul de bucătărie, unde am adăugat untul, pasta de susan, puțin ulei, sarea și piperul, iar la final zeama de lămâie.

Pentru decor am folosit pătrunjel, o fâșie de ardei iute roșu și câteva boabe de năut pe care le-am păstrat înainte să pun boabele la fiert ( e foarte gustos, se poate folosi și în salate ).

Daca ti-a placut reteta noastra "Humus reteta libaneza" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (12)

roxana_simona 1

07.01.2014, 17:09

mamaieelena 1

07.01.2014, 18:16

Rita Ilies 1

07.01.2014, 22:56

Eu aș mânca măcar o dată pe săptămână.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Humus reteta libaneza