Iahnie de fasole cu boabe crude

de Sylvia in Mancaruri de post, 17 Feb 2010 | 15944 vizualizari

 

Pentru ca e post am facut aceasta mancare de post petru mine. Iahnia cu boabe crude este foarte gustoasa si nu baloneaza, eu si iarna prefer sa fac cu boabe crude congelate, mai are si avantajul ca se face foarte repede, in 20-25 minute este fiarta deja.

 

INGREDIENTE

  • 300 grame de boabe crude de fasole ( congelata am pus eu ) ,
  • un fir de telina verde,
  • o ceapa ,
  • un morcov mic,
  • o jumatate de ardei rosu,
  • 2 foi de dafin, boia, sare, piper,
  • o lingura de amestec de legume sau delikat de legume,
  • o lingurita de faina,
  • 2 linguri ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de fasole cu boabe crude:

Intr-un vas punem la incins uleiul de masline si cand este gata punem ceapa taiata marunt cu morcovul si adeiul  tocat cubulete  si lasam cateva minute la foc mic. Dupa aceea punem o ligurita de boia si adaugam fasolea boabe spalata  in prealabil si turnam peste 250 ml de apa clocotita.  Adaugam, sare, piper, putin amestecul de legume, 2 frunze de dafin si un fir intreg de telina si lasam sa fiarba la foc potrivit timp de 20-25 minute pana cand este fiarta fasolea .

 Dupa ce este fiarta mai completam cu apa daca trebuie cat sa treaca peste boabele de fasole, scoatem firul de telina si foile de dafin si turnam peste ea ligurita cu varf de faina dizolvata cu 2 linguri de apa rece. Prefer sa fac asa si sa nu pun faina in ulei incins  pentru a evita faina prajita care nu face deloc bine , ducand la cresterea colesterolului.  Se serveste fierbinte, optional puteti pune peste ea in farfurie ierburi aromate maruntite, eu am pus telina verde taiata fin de tot. Este excelenta insotita de muraturi . Va doresc pofta  buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole cu boabe crude" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole scazuta