Iaurt cremos - Homemade

de _Alina_ in Mancare copii, 4 Iun 2012 | 10987 vizualizari

 

Cred ca multi dintre voi cumparati iaurt, iar pana nu demult asa faceam si eu. Faceam "lapte acru" si "chisleag" cum se zice in Moldova, dar nu iesea ca cel cumparat ... Asa ca am stat intr-o zi in magazin si am citit etichetele iaurturilor... Am constatat ca majoritatea contin lapte praf. Cand am ajuns acasa m-am pus pe treaba si am zis "ce-o iesi o iesi", iar de atunci nu mai cumpar iaurt :P Am hotarat sa nu tin doar pentru mine reteta si sa v-o impartasesc :P

 

INGREDIENTE

  • 3 l lapte integral
  • 3 pana la 6 lg lapte praf
  • 350 g iaurt
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iaurt cremos - Homemade:

1. Punem laptele intr-un vas pe aragaz, la foc mic.

2. Oprim focul inainte de a incepe laptele sa fiarba (cand formeaza o pojghita/"spuma" deasupra, daca aveti termometru alimentar cand ajunge la 78-80°C).

3. Lasam laptele la racit pana ajunge la temperatura optima (30 - 35°C) (daca bagati degetul in lapte nu va opariti).

4. Intr-un vas amestecati iaurtul cu laptele praf.

5. Turnati amestecul de iaurt si lapte praf in laptele cald si amestecati bine.

6. Puneti totul intr-un vas, acoperiti-l cu un capac.

7. Inveliti vasul intr-un prosop (dublu) si lasati-l asa 10 ore.

8. Dupa cele 10 ore, bagati vasul cu iaurt la frigider.
 

TIPS-URI

1

Pentru inceput puteti face o cantitate mi mica ;)

2

Cu cat puneti mai mult lapte praf, cu atat iaurtul va iesi mai cremos.

3

Prima data cand faceti iaurtul veti avea nevoie de o cultura starter (eu am folosit Nutriday natural). Daca vreti sa mai faceti iaurt, veti opri cateva linguri din iaurtul preparat de voi.

4

Iaurtul iese mai gustos (si asta nu e o gluma :D, e pe incercate ;) daca il puneti in vas de lut.

5

Poate in prima zi vi se va parea putin dulce, dar se mai schimba gustul si se acreste o tzara (in 2 - 3 zile):)

6

Iaurtul iese bunut si cu 1 lg de lapte praf la litrul de lapte - puteti tatona ;) si vedeti cum va place

Daca ti-a placut reteta noastra "Iaurt cremos - Homemade" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

andreea_angelo 1

17.06.2012, 00:32

pic20 1

11.08.2012, 21:41

va dau un pont; daca vreti sa faceti iaurt in casa folositi ca ruda - sursa pt bacterile ce dau nastere iaurrtului- returile de la iaurtul de taran -la treaba aceasta ar trebui sa aveti incredere in producatur deoarece mai nou si acest iaurt se cam contraface dupa unele surse cu ajutorul calciului lactic-

jolygina 1

16.08.2012, 00:09

super

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Iaurt ca la tara