Iaurt delicios

de RuxyRux in Bauturi, 16 Noi 2010 | 4707 vizualizari

 

Reteta maramureseana de pe valea Izei...am tot probat mai multe retete...acesta este cel mai grozav, se face usor, economic nu se intinde( copiilor nu le place acest lucru)...nu se mai acreste dupa ce este bagat la frigider....

 

INGREDIENTE

  • Aveti nevoie de:
  • lapte fiert proaspat in care strecurati putina sare( un strop),
  • putina smantana intr-o canita
  • un vas de lut( gasiti la targurile taranesti sau pe DN1 )
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iaurt delicios:

Se unge vasul cu smantana asa ca in imagine, nu este nevoie de mai mult.

Se toarna laptele caldut... si se lasa pana a doua zi la cald in bucatarie,( se lasa cam o zi, o zi jumatate depinde de cat de cald este in casa) se gusta daca este destul de acru pentru gustul personal se ia si se pune vasul la frigider, daca nu, se mai lasa putin si cand capata gustul dorit se da rapid la racoare. Ramane la fel de bun pana la ultima picatura...

Eu l-am preparat cu lapte de vaca proaspat, nu din comert....asa ca nu stiu cum va iesi facut altfel... dar se poate incerca...va doresc pofta buna la iaurt facut cu manuta voastra in stil traditional maramuresean.

Daca ti-a placut reteta noastra "Iaurt delicios" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Mitinita 1

18.11.2010, 21:42

super ideea!!!

RuxyRux 1

18.11.2010, 21:49

Ma bucur ca iti place...sa-ti fie de folos!

vanilla 1

19.11.2010, 14:32

daca e in oala de pamant e si mai bun!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bautura de iaurt (ayran)