Icre de crap cu ceapa

de adasev12 in Salate, 29 Iul 2010 | 12464 vizualizari

 

cu putin de ici..putin de dincolo...am gasit o formula de icre care ma satisface in sfarsit.vreti sa vi-o spun si voua? ok....

 

INGREDIENTE

  • 100 g icre de crap
  • 400-500 ml ulei
  • 2 felii de franzela
  • putin lapte pt inmuiat franzela
  • o jumatate de lamaie stoarsa
  • o jumatate de ceapa mica, rasa f marunt
  • 50 m apa minerala forte

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Icre de crap cu ceapa:

Icrele se pun intr-o farfurie si cu o furculita se zdrobesc bine. Se soarce o jumatate de lamaie si se adauga jumatate din sucul stors peste icre si se mai bat putin cu furculita. imediat se vor lega si se vor deschide la culaore. sucul de lamaie le ajuta sa se lege bine si nu se vor taia in timpul prepararii, plus ca le da si un gust deosebit.

apoi se incepe cu uleiul turnat cate putin ca la orice maioneza. eu am folosit mixerul fiindca sunt mai pretentioase si in plus nu ma chinui s ale fac cu mana( am facut destul asa inainte).

cam pe la jumatatea preparaii se inmoie feliile de franzela in lapte f bine , se storc si se adauga la icre.se continua baterea sa se omogenizeze bine painea , apoi punem si ceapa rasa pe razatoarea mica si stoarsa de surpulsul de suc.eu am folosit ceapa verde putin mai mare...are gust mai bun.se mai adauga si suc de lamaie din ce a ramas, fiindca o sa devina mai groase.

se continua baterea icrelor si treptat se va adauga cate putin si apa minerala. aceasta o sa le faca f pufoase si in plus le deschide la culoare astfell incat la final vor deveni aproape albe.la sfarsit se potrivesc de sare , eventual putin piper daca va place( daca aveti din ala alb e mai indicat), eu nu am pus.

cam asta este...simplu, dar produsul final e delicios, credeti-ma pe cuvant.pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Icre de crap cu ceapa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]