Iepure de camp impanat reteta deosebit de gustoasa

de ana in Mancaruri cu carne, 29 Noi 2010 | 44779 vizualizari

 

Iepure de camp impanat reteta deosebit de gustoasa
Este o reteta deosebit de gustoasa. Merita tot efortul si v-o recomand cu mare drag.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Iepure de camp impanat reteta deosebit de gustoasa
  • Bait:
  • Un iepure
  • Pentru 3 kg de carne de vanat :
  • 100 ml otet
  • 200 ml vin
  • 200 ml apa
  • 50 ml ulei,
  • cateva boabe de piper si ienibahar
  • 1-2 foi de dafin,
  • 1 ceapa,
  • ½ telina (ceapa si telina se taie in felii subtiri)
  • 1 morcov taiat cubulete
  • 1 ramura de cimbru,
  • 1 capatana de usturoi sfaramat,
  • sare
  • Pentru Impanat:  
  • 200 g sunca afumata
  • 1 capatana de usturoi
  • Pentru copt:
  • 500 gr sunca afumata
  • 200 gr kaizer
  • 3 linguri pasta de ardei iute sau dulce
  • sare,piper
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iepure de camp impanat reteta deosebit de gustoasa:

Cum se prepara Iepure de camp impanat reteta deosebit de gustoasa

Urecheatul trebuie lasat cateva ore in apa rece ,apoi cu multa rabdare indepartam pielita .Merita tot efortul.

Dupa ce il portionam il scufundam in bait pentru cel putin 24 de ore,in mod normal cam 3 zile se lasa.

Cand ne hotaram sa-l gatim ,il scoatem din bait si il stergem bine bine.Apoi cresatm buzunarase pe  care le umplem cu  slanina afumata si feliute de usturoi.

Intr-o tava destul de generoasa si cu peretii inalti ,facem un pat din felii de sunca afumata ,apoi asezam bucatile de carne .Le presaram cu felii de kaizer ,presaram un praf de sare si unul de piper.Acoperim carnea cu felii subtiri de sunca si tava o acoperim cu folie de aluminiu pe care o intepam ici colo.Coacem la fac mic prêt de 2 ore.Dupa un sfert de ora de stat la cuptor carnea isi va lasa zeama,scurgem zeama intr-un castron si o amestecam cu pasta de ardei iute sau dulce dupa preferinte.Nu omiteti etapa ,ii da un gust deosebit.Turnam peste carne sosul si lasam carnea sa se patrunda  .Cam la 5 minute trebuie intoarsa carnea ca sa nu se usuce.Servim fierbinte alaturi de gogosari in sos ,sau ce alte garnituri preferati. Recomandam si stufat de iepure sau friptura de iepure

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure de camp impanat reteta deosebit de gustoasa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

kamy 1

29.11.2010, 23:31

cred ca-i bunnu stiu ca nu am mancat niciodata 5f

mena29 1

30.11.2010, 06:55

super arata

oana_pisicutza16 1

12.04.2012, 00:06

bun bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Iepure la cuptor in vas roman