Iepure la cuptor

de oana1993 in Mancaruri cu carne, 8 Mar 2014 | 20478 vizualizari

 

Pofta buna!

 

INGREDIENTE

  • un iepure
  • 5 linguri ulei de masline
  • usturoi(dupa gust)
  • patrunjel uscat
  • busuioc
  • tarhon
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • 2 frunze de dafin
  • piper boabe
  • 250 ml vin roze
  • 250 ml bulion
  • 4 morcovi
  • 1 ceapa
  • SOSUL:2 linguri ulei de masline
  • usturoi
  • 300 ml bulion
  • sare
  • piper
  • busuioc
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iepure la cuptor:

Se pune iepurele intr-un vas de yena,se face un bait din uleiul de masline sare piper,usturoiul taiat marunt,patrunjelul,busuiocul,tarhonul,cimbru,piperul boabe,frunzele de dafin.

Se unge iepurele cu acest bait,se toarna paharul de vin si se lasa la marinat pana a doua zi,in frigider.

A doua zi faceti un bait din bulion sare si putin ulei de masline,se pun morcovii taiati cubulete si ceapa taiata inele.

Se unge iepurele si se baga la cuptor,la 190 de grade timp de 2 ore.

Se scoate la fiecare jumatate de ora si se unge cu bulionul facut.

Se mai face si un sos din bulion usturoi,busuioc sare,piper si putin ulei de masline,se pune doua linguri de ulei de masline in tigaie pui usturoiul taiat maruntel,bulionul,lasi sa scada putin si la sfarsit adaugi sarea piperul si busuiocul.

POFTA BUNA!

Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele cu mere caramelizate - Rețeta ușoară și delicioasă

ieri la 08:05

Pancakes cu Oreo - Delicioase și ușor de făcut

pe 09.09 la 10:55

Plăcinte întoarse cu dovlecei și brânză de capră - Rapide și grozav de gustoase

pe 08.09 la 07:47

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

pe 06.09 la 09:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mâncare rece de iepure cu măsline