Iepure la cuptor cu sos de vin si masline

de MIUTA in Mancaruri cu carne, 4 Iul 2011 | 34073 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • carne de iepure
  • o ceapa mare
  • un gogosar rosu
  • 3 morcovi 
  • 100 gr masline negre
  • 200 ml vin rosu
  • sare,piper,boia,vegeta,foaie de dafin
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iepure la cuptor cu sos de vin si masline:

Am dat cateva clocote la carnea de iepure in apa cu putina sare.Am aruncat apa de pe carne.

Intr-o cratita am calit ceapa apoi am adaugat gogosarul taiat cubulete.Am pus sare,piper si o foaie de dafin.

Am pus legumele calite intr-o tava si am taiat rondele de morcovi.

Am asezat bucatile de carne de iepure pe patul de legume.

Am condimentat carnea cu sare,piper,vegeta si boia.

Am pus vinul in tava si am acoperit cu folie de aluminiu.

Am dat la cuptor la foc potrivit o ora.

Am scos tava din cuptor si am invartit carnea pe cealalta parte.

Am adaugat un pahar cu apa si am pus maslinele.

Am dat din nou la cuptor de aceasta data fara sa fie acoperit.

Am mai lasat aproape 40 minute la foc mic pana a scazut apa si carnea s-a rumenit frumos.

Am servit carnea de iepure alaturi de cartofi natur si maioneza de usturoi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure la cuptor cu sos de vin si masline" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura Mix cu sos de legume