Iepure la cuptor cu vin si legume

de Sim0na in Iepure, 6 Apr 2015 | 5633 vizualizari

 

Un pranz minunat!

 

INGREDIENTE

  • pulpele si jumatate de spate de la un iepure (1,8 kg intreg)
  • 1 lingurita oregano
  • sare
  • piper
  • 3 morcovi
  • 10 catei usturoi
  • 1 cescuta vin roze
  • 1 cana apa
  • 4 cartofi potriviti
  • 100 ml suc rosii
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iepure la cuptor cu vin si legume:

Carnea de iepure, transata si spalata bine, am condimentat-o cu sare, piper si oregano.  Intr-o tava unsa cu ulei am pus carnea, morcovul taiat rondele, cateii de usturoi, vinul si apa, apoi am dat la cuptor pentru cca 1 ora. Am adaugat apoi cartofii taiati cuburi si am mai lasat ca 30 minute. In aceasta perioada am intors carnea de cateva ori, si am completat cu apa de cate ori a fost cazul. Cu jumatate de ora inainte de final, am pus sucul de rosii. O bunatate a fost!!! Desi nu-s prietena cu carnea facuta in vin, de data asta nu m-a deranjat deloc, poate si pentru faptul ca nu am pus foarte mult.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure la cuptor cu vin si legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de iepure la cuptor cu vin