Impletituri sarate

de T I M E A in Piine, 20 Feb 2013 | 12098 vizualizari

 

Impletiturile mele au la baza reteta painicilor Laugenbrot. Foarte bune impletiturile mai ales daca va place sarat :).

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina alba
  • un plic drojdie uscata
  • 1 lingurita rasa zahar
  • 1 lingurita rasa sare
  • 270 ml apa calduta
  • 5 linguri ulei
  • Extra:
  • 2 l apa
  • 10 lingurite bicarbonat de sodiu
  • 4 lingurite sare
  • + sare grunjoasa pentru presarat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Impletituri sarate:

Punem drojdia la dospit in putina apa calduta (luam din cei 270 ml) amestecata cu o lingurita zahar, timp de aprox 10 min.

Cernem faina intr-un vas, amestecam cu sarea si facem un cerc in mijloc unde turnam apoi drojdia dospita. Adaugam treptat restul de apa calduta si uleiul si framantam cu mana pana obtinem un aluat elastic care nu se mai lipeste de degete. 

Acoperim si lasam la dospit la loc cald ferit de curenti de aer, aprox 40-50 min.

Dupa ce a dospit impartim aluatul in 4 parti egale. Fiecare parte o impartime in cate alte trei parti egale. Cu mainile unse cu ulei formam pe masa de lucru unsa cu putin ulei, cate 3 suluri pe care le impletim pe rand.

Lasam impletiturile sa dospeasca inca 15-20 minute timp in care pregatim apa in care urmeaza a fi scufundate.

Intr-un vas cu diametrul mai mare cat sa incapa impletiturile, punem 2 l de apa cu sarea si bicarbonatul. Cand incepe apa sa fiarba punem pe rand impletitele noastre si lasam in apa aprox 30 secunde. Le scoatem cu o paleta direct in tava tapetata cu hartie de copt. Presaram deasupra sare grunjoasa.

Dam tava la cuptorul preincalzit la 200 de grade timp de aprox 20-25 minute pana se rumenesc frumos.

Scoatem din cuptor si asezam impletiturile pe un prosop pana se racesc si se pot servi. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Impletituri sarate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chifle pentru hamburger