Inghetata cu rom

de David4 in Dulciuri, 13 Iul 2011 | 4693 vizualizari

 

Un copil de peste 8 ani poate face aceasta inghetata , oricand doreste , deoarece este foarte foarte simpla. La aceasta reteta va raman 5 albusuri , cu ele puteti face bezele care nu dureaza mai mult de 15 minute pregatirea si 20 de minute coacerea .

 

INGREDIENTE

  • 500 ml. frisca lichida
  • 150 gr. zahar pudra 
  • 1 pliculet de ceai negru
  • 5 galbenusuri
  • 50 ml. rom
  • cateva rulouri de napolitana cu crema pentru decor
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu rom:

Pui plicul de ceai negru la fiert cu 100 ml de apa, dupa un minut il scoti. Freci galbenusurile cu zaharul si ceaiul si le pui la fiert in baie de aburi , pana se ingroasa sau se face o spuma cremoasa. Mie mi-a iesit o spuma mai cremoasa.  Apoi stingeti focul, puneti romul, amestecati un pic pana se incheaga .

Bateti frisca si puneti crema racita. Apoi puneti compotitia care v-a iesit intr-un recipient de plastic si il bagati la congelator. Il lasati la congelator, iar timp de 5 ore, din ora in ora scoteti compozitia si o amestecati. Ultima ora nu mai amestecati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu rom" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Compact Sense

- 700 lei
3399.99 lei
2699.99 lei

COMENTARII (12)

marcela1979 1

14.07.2011, 07:35

excelenta inghetata ta

David4 1

10.04.2012, 13:11


buna

David4 1

10.04.2012, 13:11

multumesc mult

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]