Inghetata de cafea

de lilik in Dulciuri, 17 Mai 2011 | 3726 vizualizari

 

pentru o pauza cremoasa si racoroasa...

 

INGREDIENTE

  • 200 ml cafea
  • 300 ml lapte(smantana pt frisca)
  • 100 gr zahar
  • 2 galbenusuri
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de cafea:

Batem galbenusurile cu zaharul pana se umfla si devin cremoase apoi se adauga treptat amestecand mereu laptele(smantana) cald si cafeaua.

Amestecam si punem pe foc mic pana incepe sa fiarba,lasam sa dea 2 clocote si dam deoparte(amestecam mereu).

Lasam sa se raceasca apoi dam la congelator si dupa 2 ore amestecam din 30 in 30 de minute.

Servim dupa plac(mie imi place simpla,fara sosuri sau ciocolata rasa).

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de cafea" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu ciocolata si aroma de portocale