Inghetata de capsuni cu iaurt

de mirela0911 in Dulciuri, 20 Iun 2016 | 4772 vizualizari

 

Tocmai buna pe caldurile astea! 

 

INGREDIENTE

  • 250 g capsuni
  • 3-6 lg zahar
  • 1 lg zeama de lamaie
  • 400 g iaurt gras
  • 150 ml frisca lichida
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de capsuni cu iaurt:

Capsunile se spala, se curata de codite si se pun intr-o craticioara. Se adauga zaharul peste ele si se lasa timp de 15 minute pentru a lasa sirop. Se aseaza craticioara pe foc si se lasa sa dea cateva clocote. Se lasa la racit.

Dupa ce s-a racit bine se amesteca cu iaurtul si zeama de lamaie. Frisca lichida se mixeaza apoi se amesteca cu iaurtul si capsunile. Se omogenizeaza bine, se toarna amestecul intr-o cutie si se da la congelator pentru minim 4 ore. La fiecare ora se scoate si se amesteca pentru a zdrobi acele de gheata care se formeaza.

Se serveste in cupe dupa preferinta.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se pot inlocui capsunile cu orice alt fruct preferat.

2

Fructele se pot zdrobi la blender, eu le-am lasat asa, sa se simta si bucati de fructe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de capsuni cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

AndrutzaP 1

21.06.2016, 10:21

Foarte bunaaaa

mena29 1

21.06.2016, 12:21

Exact pentru caldura de afara! Super delicioasa!

Moni_alex 1

22.06.2016, 12:37

Delicioasa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chocolatopita (placinta de ciocolata)