Inghetata de menta

de Miha in Dulciuri, 31 Iul 2010 | 6963 vizualizari

 

Am fost tentata initial sa scriu "dementa" :))) dar chiar daca e demential de buna...e totusi inghetata CU menta :))

 

INGREDIENTE

  • 250 g mascarpone
  • 250 ml frisca lichida
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingura zahar
  • 100 ml lapte
  • 200 ml sirop de menta
  • 2 foi de napolitana
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de menta:

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana  deven pufoase ca o crema. Se  adauga laptele fierbinte, se omogenizeaza si  se pune din nou pe foc, pana se ingroasa putin compozitia. Se lasa la racit.

Intre timp se bate frisca si se amesteca cu mascarpone. Dupa ce compozitia de oua s-a racit se adauga cate putin in amestecul de frisca, amestecand continuu. La sfarsit se toarna siropul de menta si se omogenizeaza.

Se da la congelator timp de ~ 1 ora, pana se intareste. Se omogenizeaza, apoi se pune in strat peste o foaie de napolitana. Se acopera cu cealalta foaie, se preseaza putin si se da la congelator.

Dupa 1 ora, cand s-a intarit suficient se pune deasupra o greutate, sa se lipeasca bine foaia de napolitana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de menta" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (25)

Natalia 1

01.08.2010, 22:12

Poza, ca de obicei, la inaltime!

Miha 1

01.08.2010, 23:35

Multumesc Natalia!

Miha 1

01.08.2010, 23:36

Julie

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

ieri la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

ieri la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

ieri la 10:23

Brioșe cu banane și ciocolată - Desert ușor și delicios

pe 27.02 la 09:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Delicii de mai-prajitura cu frisca si capsuni