Inimioare cu branza,seminte si nuca

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 25 Ian 2014 | 7563 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 500 gr faina (650)
  • 100 gr. faina de ovaz
  • 100 gr. seminte de floarea soarelui decojite (dar neprajite)
  • 200 gr. branza telemea de vaca
  • 250 gr. branza de burduf
  • 250 gr. unt sau margarina
  • 2 oua

Pentru uns:

  • 1 ou batut cu putina sare

Pentru decor:

  • 300 gr. nuca taiata grosier
  • sare fina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inimioare cu branza,seminte si nuca:

Untul (sau margarina) trebuie sa fie la temperatura camerei.

Amestecam untul (margarina) cu branza (daca e mai tare o dam intai pe razatoare; la mine n-a fost cazul pentru ca s-a zdrobit usor cu mana),semintele de floarea soarelui, 2 oua si incorporam toata faina (ceade tip 650 + cea de ovaz) framantand aluatul cu mainile.

Intindem aluatul in foaie subtire, decupam inimioarele cu o forma de fursecuri.

Ungem tava cu ulei, asezam hartie de copt in tava,apoi asezam inimioarele.

Batem oul ramas intr-un castronel cu putina sare, apoi ungem inimioarele cu acest amestec (cu o pensula de silicon).

Decoram cu nuca taiata si presaram putina sare fina.

Dam tava la copt pana se rumenesc si devin aurii / aramii (in functie de gust, cat de crocante sau pufoase le preferam).

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Inimioare cu branza,seminte si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu brânză cheddar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 10.11 la 10:50

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]