Inimioare de cartofi glazurate

de elucubratiiculinare in Aperitive / Garnituri, 24 Feb 2015 | 2779 vizualizari

 

De cele mai multe ori tânjim după o garnitură lângă friptura preferată.
Dar când în farfurie găsim o inimioară pe post de garnitură?

 

INGREDIENTE

  • 2-3 cartofi
  • sare
  • piper
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri lapte
  • 1 sfeclă roșie mică
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inimioare de cartofi glazurate:

Se curăță cartofii de coajă, se spală, se pun la fiert în apă rece cu un praf de sare. Se fierb bine aproximativ 20 minute. Se scurg de apă, se pasează, se adaugă untul și laptele și se amestecă bine. Eu de cele mai multe ori folosesc sfecla roșie crudă, dar ea se poate fierbe sau pune la cuptor în folie. Se dă sfecla pe răzătoare și se condimentează cu sare, puțină zeamă de lămâie și ulei. Sfecla se face piure cu ajutorul unui blender. Se amestecă o parte din piureul de cartofi cu piureul de sfeclă.

Nu amestecați toată cantitatea, se pune puțin câte puțin până ajungeți la nuanța dorită. Avem nevoie de o formă de prăjituri în formă de inimă. Cu ajutorul ei facem pe o farfurie curată o inimă din piureul de cartofi. Amestecul de piure cu sfeclă va fi mai moale, deci se pune câte puțin peste inimioara de cartof. Și gata inimioara glazurată.  Se pot face ambele roșii, eu doar am vrut să vă arăt diferența. Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Inimioare de cartofi glazurate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Andra_Constantinescu 1

24.02.2015, 22:46

dantes 1

25.02.2015, 08:10

Frumos!

Teo 1

25.02.2015, 19:53

Imi placeee!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rondele picante, din foietaj cu ketchup si chimen