Inimioare Mini Pavlova

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 2 Feb 2014 | 3229 vizualizari

 

"Legenda spune ca acest desert a fost creat in onoarea celebrei balerine de origine rusa Anna Pavlova, in anii 1920, in timpul in carea aceasta se afla in turneu. Desi atat Australia, cat si Noua Zealanda isi disputa originea acestei retete, se pare totusi ca un Chef al unui hotel din Wellington, Noua Zealanda, a creat acest desert special pentru celebra balerina."
Pentru cei care nu stiu ce inseamna pavlova, aceasta seamana cu bezeaua, dar nu este, deoarece bezeaua este uscata si crocanta, iar blatul de pavlova are exteriorul crocant si interiorul moale, lipicios si pufos, acoperit cu frisca si fructe, iar in cazul meu este acoperit cu crema de vanilie.
Este un desert care se potriveste foarte bine pentru ziua Indragostitilor

 

INGREDIENTE

  • pentru pavlova:
  • 3 albusuri
  • 1/2 pahar zahar
  • 1 lingurita amidon
  • 1 lingurita otet
  • un praf de sare
  • vanilie
  • pentru crema de vanilie:
  • 2 galbenusuri
  • 250 ml lapte
  • 50 g zahar
  • pastaie de vanilie/zahar vanilat/esenta de vanilie
  • 20 g amidon
  • in plus:
  • afine sau orice alte fructe va plac
  • ciocolata alba rasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inimioare Mini Pavlova:

Mixam albusurile cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul si mixam pana nu se mai simte si se devine o spuma densa lipicioasa. Adaugam apoi otetul si amidonul si omogenizam compozitia.

Pregatim o tava de briose cu forme de inimioara, in care punem hartiutele, apoi cu lingura punem din compozitia de albusuri in hartiute ( nu le umpleti, pentru ca se vor umfla ). Se preincalzeste cuptorul, dupa care se introduce tava la temperatura cea mai scazuta, timp de app. 40-50 minute.

Ca sa prinda culoarea aurie, lasati usa inchisa pentru 10 de minute, dupa care o intredeschideti ( punand o lingura de lemn ca sa stea ) deoarece bezeaua trebuie sa se usuce, nu sa se coaca.

Pregatim crema

Punem laptele cu zaharul la fiert. Intre timp frecam galbenusurile cu amidonul. Cand laptele a fiert, luam cateva linguri si turnam peste ou, omogenizand compotitia. Turnam apoi oul in fir subtire peste restul de lapte fiert, amestecand continuu cu un tel, pentru a nu se prinde. Trebuie sa iasa ca o budinca. O lasam sa se racoreasca putin.

Dupa ce s-a racorit luam cu o lingurita si punem crema peste mini pavlova, iar peste crema afinele si ciocolata alba rasa.

Sa fiti iubiti!!!!


Daca ti-a placut reteta noastra "Inimioare Mini Pavlova" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pavlova