Inimioare pufoase cu scortisoara

de Patricia Iordache in Prajituri, 27 Feb 2013 | 3579 vizualizari

 

Am pregatit aceste inimioare pentru baietelul si sotul meu si au fost foarte incantati.

 

INGREDIENTE

  • - 6 oua;
  • - 6 linguri cu ulei;
  • - 1 cana de zahar (aprox. 250 gr);
  • - 1 cana de faina (aprox. 250 gr);
  • - 1 plic zaha vanilat;
  • - 1 lingurita cu scortisoara macinata;
  • - 1/2 lingurita praf de copt;
  • - sucul de la 1/2 de lamaie
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inimioare pufoase cu scortisoara:

Separam albusurile de galbenusiri. Batem albusurile spuma cu un praf de sare si cu zaharul. Adaugam galbenusurile frecate cu ulei si amestecam totul. Separat, stingem praful de copt cu sucul de lamaie, il adaugam in compozitie, apoi punem si zaharul vanilat. Cernem faina si o punem treptat peste compozitie, amestecand cu o spatula sau lingura de lemn, de jos in sus pana se amesteca totul bine.

Luam forma in care dorim sa pregatim (eu am folosit forme de inimioare), o ungem cu unt, tapetam cu faina si punem compozitia. Presaram deasupra fiecarei inimioare scortisoara si apoi dam totul la cuptorul preincalzit la 200 grade, timp de 25-30 minute pana ce trec testul scobitorii. Le lasam sa se raceasca si le scoatem cu grija din forme.

Le servim alaturi de o cana cu ceai, cafea sau lapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inimioare pufoase cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]