sau mai pe romaneste"rulouri de vinete cu spaghete".mancare traditionala siciliana.
prima data taiem vinetele felii(de max 1 cm) pe lungime si le punem la prajit.le lasam sa se rumeneasca pe ambele parti si le punem la scurs pe un prosop de hartie.
pregatim sosul de rosii:
punem la calit ceapa si usturoiul tocate marunt,iar cand incep sa se rumeneasca punem rosiile,pe care le vom strivi cu ajutorul unei furculite si lasam sa fiarba la foc mic.cand scade bine potrivim de sare,punem busuioc si oregano si dam deoparte.
intre timp am pus apa de paste cu sare la fiert iar cand incepe sa clocoteasca punem spaghetele si le lasam sa fiarba 4-5 min apoi le scurgem si le amestecam cu 3/4 din sos si 2-3 linguri de ricotta rasa.
punem pe o farfurie cate o felie de vanata,pe care vom pune cu ajutorul unei linguri si a unei furculite spaghete(cat sa se poata inchide ruloul),deasupra spaghetelor putina ricotta si inchidem ruloul cu o scobitoare si tot asa pt fiecare felie de vanata in parte.
dupa ce am facut toate rulourile luam o tava si ungem fundul cu sos de rosii apoi punem rulourile de vinete pe care le ungem cu sos de rosii,le prasaram cu ricotta rasa si punem cate o frunza de busuioc(al meu era inghetat si l-am faramitat deasupra).
dam tava la cuptorul incins la 180°-200° pana se rumenesc frumos.
se servesc calde..