Islere

de sandytza in Dulciuri, 17 Oct 2009 | 51475 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru biscuiti
    • 600 gr faina
    • 200 gr zahar pudra
    • 2 oua
    • 300 gr untura de porc
    • coaja razalita de la o lamaie
    • 1 praf de copt
    Pentru crema
    • 300 gr unt
    • 300 gr zahar pudra
    • 3 linguri cacao
    Pentru glazura
    • 1/2 cana cacao
    • 1/2 cana zahar pudra
    • 1 lingura cu varf de margarina
    • 3 linguri ulei
    • apa fierbinte
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Islere:

Preparare

Se prepara mai intai biscuitii. Se pun toate ingredientele intr-un bol , praful de copt se stinge cu zeama de lamaie si se adauga la restul ingredientelor. Se framanta bine cu mana pana incepe sa se lege ca un aluat.

Se rastoarna pe masa de lucru si se framanta bine . O sa fie un aluat sfaramicios dar nu lipicios. Se presara faina pe masa de lucru si se intinde foaie groasa cam de 0,5 cm, dupa care se decupeaza cu un pahar forme rotunde.

Se inlatura aluatul din jurul formelor,apoi se ia fiecare cerc si se pune in tava tapetata cu hartie de bucatarie si se baga la cuptor la 200 grade timp de 10-12 min pana se rumenesc un pic.

Se scot cu grija sa nu se rupa si se lasa la racit.

Intre timp se prepara crema.

Se freaca untul cu zaharul si cacaoa pana nu se mai simte zaharul , iar crema are un aspect lucios.

Cand biscuitii s-au racit bine se fac perechi de cate doi si se umple cu crema. Se pune o lingurita de crema pe un biscuite iar cu celalalt biscuite se apasa bine pana se aseaza crema uniform intre cei doi biscuiti.

Cand toti biscuitii sunt umpluti se prepara glazura.

Se pune un pic de apa la fiert. Intre timp se amesteca cacaoa cu zaharul pudra. Se adauga uleiul si se amesteca bine. Se adauga margarina la temperatura camerei si se amesteca pana se leaga toata cacaoa cu zaharul.

Cand apa a inceput sa fiarba se adauga trepat peste cacaoa cu zahar amestecand continu . Se adauga atata apa pana glazura devine ca o ciocolata topita. Nu va fi nevoie de multa apa.

Se ia fiecare isler si se introduce in glazura astfel incat sa acopere toata suprafata unui singur biscuite care va fi partea de sus a islerului. Aceasta tehnica mie mi se pare cea mai usoara. Puteti bineinteles sa luati cu lingurita si sa turnatu glazura pe fiecare isler dar asta e la alegerea fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Islere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Muffins de Sarbatoare cu ciocolata si migdale