Mai greu a fost să găsesc numele celebrelor islere, în această combinație, ca să reiasă din titlu compoziția, decât să le prepar.
Islere cu fistic, Islere cu fistic și cremă de fistic, Islere cu cremă de cacao, glazură de ciocolată și fistic, Islere fistichii, Islere cu fistic și cremă de cacao și fistic, Islere cu fistic și cremă ciocofistichie .....................
Iar ultima variantă mi s-a părut cea mai atractivă, aștept cu mare interes comentariile!
Gata cu vorba, spor, răbdare și poftă bună!
Făina, praful de copt se amestecă, apoi se cerne peste untura.SE adaugă fisticul măcinat, ouăle, zahărul pudră și un praf de sare, toate la temperatura camerei și se frământă totul până se obține un aluat elastic, adăugându-se smântâna, puțin, câte puțin. Aluatul se lasă la odihnă cca. 2 ore sau cel mai bine până a doua zi.
Se întinde aluatul și se taie cu o formă rotundă sau paharul, pentru a se obține fursecurile.
Islerele obținute (cca. 30 bucăți perechi!) se pun în tavă tapetata cu foaie de pergament și se pun la copt, în cuptorul preîncins pentru cca. 20 de minute la foc mediu.
Între timp untul se freacă cu zahărul pudră, pudra de cacao, și crema de fistic, până se omogenizează.
Islere se unesc cu această cremă.
Ciocolata se rupe bucățele și se pune la topit împreună cu uleiul într-un vas, la Bain-Marie sau într-un vas special pentru topit ciocolata.
Glazura de ciocolată se pune peste ișlere, cu ajutorul unei spatule sau pensule mici.
Fisticul măcinat se presară peste glazura de ciocolată și se lasă la rece minin3 ore sau cel puțin până a doua zi.
Atenție, aceste islere trebuie făcute cu 3 zile înainte de a fi servite ca să avem reușită deplină.
Spor, răbdare și poftă bună!