Prepară și tu acasă mini baghete de pâine pufoase, cu crustă aurie și miez moale! O rețetă simplă și delicioasă, perfectă pentru orice masă.
Pentru aceste Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă, sunt necesare următoarele ingrediente: făină, drojdie, lapte, ouă și ulei.
Cum se prepara aceste Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă:
Pune laptele într-o cratiță pe foc și lasă-l până devine ușor călduț. Adaugă puțin zahăr și un praf de sare și amestecă ușor.
Pune făina într-un bol mare, adaugă drojdia. Toarnă laptele în bol și adaugă un ou.
Frământă aluatul manual sau cu ajutorul unui robot. În momentul în care aluatul devine omogen, încorporează puțin câte puțin uleiul, frământând continuu. Formează apoi o bilă din aluat și lasă-l la dospit, acoperit cu un prosop curat, până își dublează volumul.
După ce a crescut, răstoarnă aluatul pe blatul de lucru ușor înfăinat și împarte-l în 8-10 porții mici.
Formează bile mici, apoi întinde-le în strat subțire și rulează-le, sigiland marginile. Așază-le în tava de cuptor prevăzută cu hârtie de copt și unge-le cu ou bătut, apoi presară semințe de susan. Lasă-le la temperatura camerei încă 10-15 minute.
Coace baghetele în cuptorul preîncălzit, la 160 grade C, timp de 25-30 minute sau până se rumenesc.
După coacere, scoate tava din cuptor și lasă-le la răcit.
Le poți savura cu unt și gem, sub formă de sendvișuri sau după bunul plac.
Încearcă și rețeta de Ciabatta cu măsline, foarte gustoasă sau varianta de Pâine de casă cu iaurt, pufoasă și bună.
Îți recomandăm și rețeta de Pâine fără frământare.