Jambon imbatat cu Stella Artois

de Constelatialeu in Porc, 8 Apr 2018 | 6699 vizualizari

 

Bunatati de Paste si cam atat......

 

INGREDIENTE

  • 1 felie de jambon de cca 3 kg
  • sare grunjoasa ( o lingura plina)
  • 2 pliculete condimente porc Kotanyi
  • 2 pliculete boia dulce
  • 1 legatura usturoi verde
  • 1/2 l apa minerala
  • 1 doza de bere Stella Artois
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Jambon imbatat cu Stella Artois:

Am scos jambonul de la congelator si l-am lasat 1/2 de ora, apoi am pregatit un amestec din condimentele Kotanyi, boia dulce, ulei de masline si apa minerala. Am frecat jambonul inca inghetat, cu sare grunjoasa, apoi l-am asezat intr-un castron incapator, am turnat amestecul de condimente si apa minerala, am adaugat si usturoiul tocat si berea. Am lasat pentru 48 de ore jambonul in acest amestec, din cand in cand am intors jambonul de pe o parte pe alta. Cand s-a dezghetat bine, amestecul a acoperit aproape in intregime jambonul si nu a mai fost nevoie sa-l tot intorc. Cu o furculita de friptura am intepat jambonul din loc in loc sa poata patrunda in el esentele de la condimente.

Dupa ce a stat la marinat 48 de ore, am asezat jambonul intr-o tava, am turnat jumatate din amestec, am acoperit tava cu hartie de copt si am dat tava la cuptor la foc mic. Dupa 2 ore, am scos tava din cuptor, am scos tot sosul  (s-a format o spuma). Am asezat din nou jambonul in tava si am pus restul de sos pastrat, am dat din nou tava la cuptor fara hartia de copt si am mai lasat cca 1 si 1/2 pana a scazut sosul si s-a rumenit jambonul. Am servit cu piure de cartofi si salata verde. A iesit foarte fraged si gustos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Jambon imbatat cu Stella Artois" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu nutella - Fragede, aromate si pline de crema

de laura_n 7

ieri la 13:33

Desert Amarela

pe 17.10 la 17:50

Plăcinta dulce cu brânză și stafide - Rețeta simplă și delicioasă

pe 17.10 la 15:17

Cremă de brânză cu marar și dulceață de ceapă cu bacon - Explozie de gusturi și arome

pe 17.10 la 07:35

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]