Urmeaza o reteta simpla, cu ingrediente putine si cu efect garantat de bun :)
Intr-o craticioara punem lamaile si apa destula pentru a le cuprinde. Punem craticioara pe foc si lasam la fiert pana ce lamaile se inmoaie. Cand sunt gata, le taiem in jumatate si scoatem TOTI samburii.
Punem apoi totul (pulpa, sucul si coaja lamailor) intr-un bol de mixer si mixam pana devine pasta. Intr-o craticioara punem la foc micut (eventual deasupra unei placi mai groase de fonta, pentru a proteja fundul craticioarei) pasta obtinuta si zaharul. Amestecam constant si lasam sa fiarba 30 minute. Deci 30 minute de cand incepe sa fiarba nu de cand punem craticioara pe foc :)
Captusim o tava cu hartie de copt si turnam compozitia de lamaie. Eu am pus-o intr-un strat cam subtire pentru ca imi era teama ca nu se va inchega, insa data viitoare voi face stratul mai gros pentru ca acum stiu: se incheaga BETON :) si se taie frumos.
Lasam sa se raceasca bine (eu am lasat pana a doua zi, pentru ca am inceput reteta seara) si apoi taiem bucatele potrivit de mari. Pe o tavita punem cele 50g zahar si tavalim prin el fiecare bucatica de jeleu. Le asezam pe o alta tavita si le mai lasam un picut, apoi le putem servi. Sunt delicioase si racoritoare, o alternativa mai sanatoasa a bomboanelor din comert.
1
Acum ma bantuie o intrebare: oare nu merge si cu alte citrice? :) Vom vedea.Aceasta reteta este de post, cred ca v-ati dat seama:)