Kedgeree cu macrou afumat si oua fierte moi

de Satisfyyourcravings in Peste, 23 Mar 2018 | 3424 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 bucati filet de macrou afumat, cu piele
  • 1 1/2 linguri ulei
  • 1 lingurita seminte de coriandru
  • 6-8 frunze de curry
  • 1 lingurita seminte de mustar
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 praz
  • 1/2 legatura mica de coriandru/patrunjel
  • 1 foaie de dafin
  • 2 catei de usturoi
  • 200 gr orez Basmati
  • 1 lingurita turmeric
  • 1 lingurita pudra de curry
  • 1 lingurita piper alb
  • 1 chili
  • 200 grame mazare congelata, fiarta 4 minute
  • putin unt
  • 6 oua fierte, moi
  • 1 lime
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kedgeree cu macrou afumat si oua fierte moi:

Se toarna 500 ml de apa fierbinte peste bucatile de peste si se lasa deoparte. 

Se toaca ceapa, coriandrul morcovul, prazul si usturoiul.

Intre timp, se incalzeste uleiul intr-o tigaie mare cu fund dublu, la foc mediu. Se adauga semintele de coriandru, frunzele de curry si semintele de mustar si se gatesc 1 minut. Se adauga ceapa, morcovul, prazul, tulpinile de coriandru, foia de dafin si putina sare, se reduce focul si se gatesc 8-10 minute. Se adauga usturoiul si se mai gateste 2 minute.

Se adauga orezul si se soteaza cateva minute, avand grija sa nu se lipeasca. Se adauga apa in care au fost bucatile de peste si restul de condimente si se da focul mai mare. Se aduce la punctul de fierbere, se reduce focul la mic, se acopera si se gateste 15-20 de minute. Se indeparteaza de pe foc si se mai lasa 15 minute, acoperit cu capac.

Se indeparteaza pielea bucatilor de peste. Carnea se rupe bucati si se adauga in orez impreuna cu mazarea si untul. Se adauga sucul de la jumatate de lime si 2 oua fierte, tocate. 

Se serveste cu ouale ramase, frunze de coriandru, restul de lime si piper.

Daca ti-a placut reteta noastra "Kedgeree cu macrou afumat si oua fierte moi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pastrav la gratar cu sos de patrunjel