Ketchup Panacris 2

de Panacris in Conserve, 30 Sep 2012 | 5471 vizualizari

 

Pe ultima suta de metri, la provocarea dulce a lui Alldaycooking, o reteta de ketchup compilata dupa Mirela si Medioto:-*, bineinteles ca mi-am adus si eu aportul :D

 

INGREDIENTE

  • rosii de gradina 2 kg,
  • ardei kapia 2 kg,
  • ceapa alba 4 bucati,
  • ceapa rosie 2 bucati,
  • morcovi 4 bucati,
  • mere ionatate de Valeni de Munte 4 bucati,
  • sare neiodata 4 linguri,
  • otet din vin 2 cani ( cca. 350 ml.),
  • ulei de floarea soarelui 500 ml.,
  • cimbru,
  • oregano,
  • foi de dafin,
  • piper proaspat macinat,
  • enibahar boabe,
  • coriandru macinat,
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ketchup Panacris 2:

Se curata legumele, se spala si se toaca marunt, eu am folosit robotul din dotare;). In uleiul incins, se adauga pe rand, ceapa, morcovii, ardeii, merele si se lasa la foc mic cca. 30 de minute. Intre timp rosiile se dau prin separatorul de rosii ( recunosc ca zmeii, au fost plecati si am folosit in alt ajutor din bucatarie, separatorul de fructe:D), lichidul obtinut  se adauga peste amestecul de legume, lasandu-se la fiert cca. 15  minute la foc mic, necaoperit. Spre final se adauga mirodeniile, impreuna cu otetul, sarea si zaharul, lasandu-se la fiert, pentru a se impreuna gusturile cca. 15 minute la foc mic. Amestecul obtinut se da prin blender ( atentie se scot foile de dafin si boabele de enibahar!), apoi se toarna in sticle curate, se eticheteaza si se dau la dunst uscat pana  a doua zi ( adica se invelesc in paturi!). Spor la treaba!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ketchup Panacris 2" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ketchup picant