Kir regal cu curaçao

de Papalapap in Cocktail, 24 Noi 2014 | 3614 vizualizari

 

cocteil-kir

Dacă tot anul ai fost cumpătat și ai evitat excesele, e momentul să ieși din anonimat. Lasă deoparte modestia și organizează o petrecere de pomină, de unde să nu lipsească preparatele rafinate și băuturile alese. Iar dacă te simți cu adevărat îndrăzneț, fii original și impresionează-ți oaspeții cu un cocktail demn de membrii unei case regale: Kir cu șampanie și curaçao albastru.

Extrem de apreciat în Franța, kirul este un cocktail care asociază în mod tradițional vinul alb sec și lichiorul de coacăze negre. Rudă mai înstărită a vinului alb, la ocazii festive șampania îi ia acestuia locul, pentru un rezultat de excepție: kirul regal.

Cei care vor să iasă din rutină dau uitării și lichiorul de coacăze negre, pe care-l înlocuiesc cu succes cu lichior de piersici, de caise sau chiar de portocale.

 

INGREDIENTE

  • 1 sticlă de șampanie
  • 18 cl curaçao
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kir regal cu curaçao:

Realizează cocktailul direct în paharele în care urmează să fie servit. Toarnă în fiecare câte un deget de lichior de portocale (curaçao albastru), apoi completează cu șampanie rece, de la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Kir regal cu curaçao" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (6)

elucubratiiculinare 1

26.11.2014, 18:29

frumos

babi5 1

17.12.2014, 19:47

Xandrinne 1

21.08.2015, 09:33

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cocktail de pepene rosu