Kourabiethes - fursecuri traditionale grecesti

de Julie in Prajituri, 23 Dec 2011 | 12077 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 150 g unt,
  • 100 g migdale,
  • 1 lingurita praf de copt,
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu,
  • 2 linguri zeama de lamaie,
  • 60 g zahar pudra,
  • 10 g coniac (ouzo), 
  • 300 g faina,
  • esenta de vanilie,
  • zahar pudra vanilat pentru finisare,
  • cuisoare.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kourabiethes - fursecuri traditionale grecesti:

Se mixeaza untul cu zaharul, pana se obtine o crema spumoasa. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se framanta aluatul cu degetele, pana seamana cu niste firimituri. Se adauga migdalele, tocate marunt si prajite usor; apoi bicarbonatul de sodiu stins in zeama de lamaie, esenta si coniacul. Se amesteca totul, se strange aluatul intr-o bila si se lasa la frigider 2-3 ore sau peste noapte. Se formeaza apoi mici bile aplatizate usor si se infige in mijloc o cuisoara. Se pot forma si mici suluri care se arcuiesc in forma de semilune. Se pun in tava tapetata cu hartie de copt si se coc in cuptorul deja incins, timp de 15-20 minute. Se lasa sa se raceasca bine, apoi
se pudreaza din abundenta cu zahar farin vanilat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Kourabiethes - fursecuri traditionale grecesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâinici fără frământare - Super simple și gustoase

ieri la 11:02

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

pe 04.11 la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]