Este a doua oara cand fac aceasta prajitura de cand am descoperit-o pe bucataras.ro. Cand am vazut-o prima data postata de Miha nu a durat mult pana am executat-o. Nu a tinut pana a doua zi. Azi am hotarat sa o fac din nou dar cu crema de capsuni (tipsul era bineinteles de la Miha). Ce bunatate de praji a iesit ca nu am sa mai las atata timp sa treaca pana o voi mai face.
Mersi tare mult Miha.
Albusurile se separa de galbenusuri (am avut un albus in plus ramas de la ciorba). Se bat spuma bine impreuna cu zaharul. Se adauga pe rand cate un galbenus, batandu-se dupa fiecare. La final se adauga praful de ciocolata, se mesteca usor dupa care se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor la 185 grade pt. 25 minute. Dupa ce s-a copt se lasa la racit.
Se pun in vasul in care se vor bate laptele, smantana pt frisca, zaharul si praful de crema si se mixeaza bine pana se intareste. Se intinde crema peste blatul racit si se da la frigider.
Ciocolata rupta bucatele se pune pe foc impreuna cu smantana si untul, mestecandu-se continuu pana se topesc toate, fara a fierbe. Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei dupa care se toarna peste prajitura. Se orneaza cu bombonele si se da din nou la frigider atata timp cat rezistati tentatiei.
Se mananca, se mananca, se mananca cat de mult se poate.
Inca o data multumesc Miha.