In zilele cand am pofta de "JUNK FOOD" (mancare nesanatoasa), imi zboara mintea fix la un Burger IMENS, cu o portie generoasa de cartofi prajiti, insa toate aceste pofte au urmari nedorite asupra corpului meu. Astfel in cautarea unor solutii pentru a-mi satisface capricioasele pofte, am gasit o solutie relativ mai sanatoasa. Astfel am inlocuit portia generoasa de cartofi prajiti (bomba calorica) cu exoticii cartofi dulci care sunt gatiti la cuptor, iar burgerii sunt facuti pe cat se poate de naturali, fara a folosii sosuri grele si de asemenea aducatoare de calorii, ca maioneza sau ketchup.
Amesteca carnea de porc, ceapa rasa, semintele de fenicul, pesmetul, oul si patrunjelul, intr-un bol mare. Asezoneaza bine ingredientele cu sare de mare si piper negru. Apoi, folositi-va de maini, pentru a amesteca totul bine. Formeaza carnea in patru chiftele si lasa-le la frigider pentru cca. 30 de minte, acoperite cu o folie alimentara.
Pentru prepararea cartofilor dulci aveti nevoie de:
Mode de preparare ca catofilor dulci:
Se incalzeste cuptorul la 230 grade C.
Asezoneaza bastoanele de cartofi dulci cu ulei de masline, boia de ardei, piper rosu si sare de mare. Imprastie apoi cartofii intr-un singur strat pe o tava de copt si se coace timp de 30 de minute, amestecand din cand in cand, pana cand cartofii capata o culoare aurie.
..................................... revenim la burgeri ..............................................................
Se incalzeste o tigaie sau grillul la foc mare. Burgerii se gatesc pana sunt frumos rumeniti, aprox. 4-5 minute pe fiecare parte.
Asezati chiftelele peste chiflele de hamburger si puneti un strat de frunze de rucola, ardei iute/kapia si cateva felii de ceapa rosie. Se serveste cu cartofii dulci !!!
1
Nu faceti acest preparat mai mult de o data pe luna, asta daca tineti la silueta dvs.
2
Cartofi dulci pot fi inlocuiti cu cei clasici, iar metoda de preparare a acestora poate varia (fie prajiti, fie la cuptor)
3
Frunzele de rucola pot fi de asemenea inlocuite cu frunze de salata
4
Eu am incercat doua variante ale acestei retete (vezi pozele)