Daca ati sti voi de cand tot imi spun ca incerc reteta aceasta,dar nicicum nu reuseam. Sau probabil nu citisem cum se prepara ( cu ocazia asta am aflat ca de fapt este si usoara). Singura problema este ca nu am putut sa o fac cu carne de miel,la noi se gaseste numai in preajma Pastelui.
De lahmacun mai auzisem de la sora mea,tare mi l-a mai laudat,asa ca imi tot statea in gand sa-l fac si eu. Si ma bucur atat de mult ca am incercat si eu si nu pot decat sa ma intreb oare de ce am asteptat atat de mult.
Pentru aluat:
Pentru deasupra:
Aluatul: Intr-un bol, punem apa, drojdia si zaharul si il lasam deoparte 5 minute. Adaugam faina cernuta si framantam un aluat. La sfarstit, adaugam si sarea. Acoperim bolul cu un prosop de bucatarie umed si il lasam intr-un loc cald, pana isi dubleaza volumul. De obicei, folosesc cuptorul cu microunde, deoarece bolul este ferit de curent.
Dam prin robot ceapa,usturoiul si ardeiul. Amestecam cu carnea si patrunjelul tocat si adaugam sare dupa gust.
Intindem o foaie subtire,ca ptr pizza si punem jumatate din compozitie. Dam la cuptor si tinem cam 10-15 minute
Se serveste cu lamaie si patrunjel tocat.