Langosi cu urda si branza dulce

de RuxyRux in Dulciuri, 11 Feb 2017 | 4529 vizualizari

 

Fara numar, fara numar...asa se mananca :))))) garantat! :))))) Se topesc in gura aceste gogosi uriase de bune ce sunt!

 

INGREDIENTE

  • 800 gr. faina
  • 3 linguri miere
  • 50 gr drojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita faina
  • 3 linguri lapte
  • 75 gr unt
  • 2 oua
  • 3 linguri smantana
  • vanilie
  • un praf de sare
  • 1/2 plic praf de copt
  • coaja de portocala
  • 200 ml lapte

Umplutura:

  • 300 gr. urda proaspata
  • 200 gr. branza dulce
  • 2 linguri zahar
  • coaja rasa de lamaie
  • ulei pentru prajit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Langosi cu urda si branza dulce:

Se prepara usor, rapid si simplu...

Drojdia se lichefiaza intr-un bol, complet cu 3 linguri de lapte, se adauga o lingurita de faina si una de zahar si se amesteca, apoi se lasa la crescut 10 minute.

Faina cernuta se amesteca intr-un vas cu sarea si  praful de copt.

Laptele (200 ml) se incalzeste, se infierbanta usor,  se pune vanilia, apoi se pune peste untul taiat cubulete, se adauga smantana, mierea, se amesteca, se pun ouale batute usor.

Peste faina, se pune maiaua, coaja de portocala, se adauga compozitia lichida si se framanta aluatul, apoi se unge cu ulei si se acopera cu foile de prospetime,  se pune vasul cu aluat in alt vas (lighenas) cu apa fierbinte si se lasa la cald, 35- 40 de minute.

Cand a crescut, se ia vasul din ligheanul cu apa calda. Se rup 10 bucati de aluat, cat o minge de tenis.

Umplutura: Se amesteca urda cu branza dulce cu zaharul si coaja rasa de lamaie.

Pe o suprafata usor infainata, se pune cate o bucata, cu mainile inmuiate in ulei se intinde foaia, se pune umplutura si se pliaza, apoi se da forma dorita, avand grija sa sigilam marginile. Se fac toate gogosile si se lasa pe o foaie pergament.

Gogosile se prajesc in ulei, pe ambele parti, cu grija sa nu ramana crude in mijloc (puteti testa o bucata ca sa stiti exact cat sa le lasati la prajit). Am scos fiecare bucata pe un platou cu hartie absorbanta, apoi am mutat langosii pe platoul cu zahar pudra.

O minunatie!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Langosi cu urda si branza dulce" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Poale-n brau moldovenesti