Langosi unguresti

de MotanLaOale in Dulciuri, 28 Ian 2017 | 32281 vizualizari

 

De mult aveam de gand sa fac, si acum i-a venit randul.
                       Ca la bucatarasi acasa!

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 250 ml lapte caldut
  • 25 g drojdie
  • 100 ml smantana
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita rasa sare
  • ulei pentru prajit
  • Pentru servire:
  • smantana
  • branza de burduf
  • telemea de oaie maturata
  • cascaval ras
  • gem de prune, visine, caise, ctc.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Langosi unguresti:

Se dizolva drajdia in putin lapte caldut, 1 lingurita de zahar si 2 linguri de faina.

Se lasa 10-15 minute la crescut.

Se pune intr-un castron faina, sarea, drojdia crescuta, smantana, laptele caldut si se amesteca bine.

Se framanta pana la omogenizarea ingredientelor (5-7 minute).

Se lasa la crescut o ora, pana isi dubleaza volumul.

Se ia cate o bucata de aluat si se intinde cu mana pe planseta unsa cu ulei.

Grosimea trebuie sa fie aproximativ de 5 mm.

Se prajesc in ulei incins (baie de ulei) 2-3 minute pe fiecare parte.

Se scot pe un servet absorbant.

Se pune deasupra smantana si branza sau cascaval.

Sunt foarte bune si cu gem de care va place (la origine: magiun de prune).

Pofta Buna!

 

TIPS-URI

1

Daca se fac prea subtiri, devin crocante.

Daca ti-a placut reteta noastra "Langosi unguresti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini cheesecake rapid - Desertul delicios cu brânză și fructe

ieri la 09:01

Piersicuțe dulci – fursecuri aromate

pe 18.02 la 12:48

Crispy de pui la cuptor – Rețetă sănătoasă, crocantă și delicioasă

pe 18.02 la 09:29

Omletă haioasă cu ochișori – Rețetă rapidă pe placul copiilor

de RODIMUR 8

pe 17.02 la 13:30

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Langosi cu gem de prune