Lapte de migdale

de anca_rm in Vegan / Raw vegan, 6 Oct 2015 | 5144 vizualizari

 

Lapte de migdale poate inlocui cu brio laptele de vaca este indicat persoanelor care au intoleranta la lactoza si nu numai . Are un gust bun , este fin si putin cremos . L-am indulcit cu curmale fara samburi , dar se pot folosi indulcitori sau zahar.
Nu trebuie sa uitam ca migdalele contin o foarte mare cantitate de calciu , iar acest lapte obtinut fara procesare termina pastreaza din cantitatea de calciu.

 

INGREDIENTE

  • -75 gr migdale
  • -500 ml apa plata
  • -6 buc curmale fara sambure.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte de migdale:

Migdalele le punem intr-un castron cu apa si le lasam la inmuiat peste noapte  sau macar cateva ore (minim 3) .

Cand s-au umflat putin le scurgem si le spalam sub jet de apa rece.

In vasul blenderului punem migdalele , curmalele si apa si pornim blenderul la viteza mare .

Pentru obtinerea unui lapte bun si cremos e nevoie sa lasam blenderul sa mearga cam 10 minute , dar asta este in functie de puterea blenderului folosit.

Cu ajutorul unei site dese strecuram laptele si il punem intr-o sticla cu capac.

Se poate pastra in frigider pana la 3 zile .

Pulpa ramasa se poate folosi la prajituri , biscuiti etc.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte de migdale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Lapte de migdale