Lapte de migdale

de anca_rm in Vegan / Raw vegan, 6 Oct 2015 | 4941 vizualizari

 

Lapte de migdale poate inlocui cu brio laptele de vaca este indicat persoanelor care au intoleranta la lactoza si nu numai . Are un gust bun , este fin si putin cremos . L-am indulcit cu curmale fara samburi , dar se pot folosi indulcitori sau zahar.
Nu trebuie sa uitam ca migdalele contin o foarte mare cantitate de calciu , iar acest lapte obtinut fara procesare termina pastreaza din cantitatea de calciu.

 

INGREDIENTE

  • -75 gr migdale
  • -500 ml apa plata
  • -6 buc curmale fara sambure.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte de migdale:

Migdalele le punem intr-un castron cu apa si le lasam la inmuiat peste noapte  sau macar cateva ore (minim 3) .

Cand s-au umflat putin le scurgem si le spalam sub jet de apa rece.

In vasul blenderului punem migdalele , curmalele si apa si pornim blenderul la viteza mare .

Pentru obtinerea unui lapte bun si cremos e nevoie sa lasam blenderul sa mearga cam 10 minute , dar asta este in functie de puterea blenderului folosit.

Cu ajutorul unei site dese strecuram laptele si il punem intr-o sticla cu capac.

Se poate pastra in frigider pana la 3 zile .

Pulpa ramasa se poate folosi la prajituri , biscuiti etc.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte de migdale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Lapte de migdale