Lapte de pasare

de Gina_Cristina in Dulciuri, 8 Feb 2012 | 6634 vizualizari

 

Un deliciu al copilariei mele,dar si a copiilor mei

 

INGREDIENTE

  • 1 l lapte
  • 4-5 oua(dupa preferinta)
  • 2-3 linguri de faina
  • 150-200 gr zahar
  • esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte de pasare:

Laptele trebuie fiert inainte, se ia de pe foc pana se pregatesc norisorii din albusuri si crema.

Norisorii se prepara astfel: se separa ouale, albusurile se bat spuma cu 50 gr zahar asa ca si pentru bezea, galbenusurile se freaca cu restul de zahar pana devine o spuma si se adauga faina. Se pune laptele pe foc, iar in momentul cand incepe din nou sa fiarba se ia cu o lingura din albusurile batute spuma si se pune in lapte. Se lasa cca 2 minute se fiarba dupa care se intorc pe partea cealalta .Dupa alte 2 minute se vor lua intr-un strecurator si tot asa pana se termina de facut norisorii.

Apoi se ia bolul cu galbenusuri si se ia cu o lingura din lapte si se pune peste galbenusuri pana se subtiaza putin compozitia, dupa care se toarna tot peste lapte si se lasa la fiert 2-3 minute. Apoi se rastoarna norisorii peste crema rezultata.

Zaharul se poate pune dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte de pasare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Lapte de pasare